Gakpo en De Wit helpen Jong Oranje aan ruime overwinning

Gakpo en De Wit helpen Jong Oranje aan ruime overwinning

14 november 2019 – Met een hoofdrol voor Cody Gakpo en Dani de Wit heeft Jong Oranje donderdagavond een ruime overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten uit Gibraltar. Het team van bondscoach Erwin van de Looi won met 0-6 en verstevigde daarmee de koppositie in de EK-kwalificatiegroep. Met twaalf punten uit vier wedstrijden is Jong Oranje de kwalificatiereeks sterk begonnen.Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Gibraltar was niet de vraag óf, maar moet hoeveel Jong Oranje zou winnen van de voetbaldwerg. Het duurde een kwartier alvorens de Nederlandse talenten de score openden. Gakpo - die als spits startte - tikte de 0-1 binnen. De ploeg van Van de Looi had niets te vrezen van Gibraltar en verdubbelde vlak voor de eerste helft de marge via De Wit, die raak kopte op aangeven van Ferdi Kadioglu.

Aanvallend had Gibraltar weinig in te brengen, maar met enkele harde tackles - die telkens met een gele kaart werden bestraft - liet de thuisploeg zich af en toe toch gelden. Na rust vervolgde Jong Oranje de doelpuntenjacht en werd het vier keer beloond. Nadat Gakpo zijn tweede van de avond maakte, completeerde De Wit zijn hattrick door binnen tien minuten twee keer te scoren. De ingevallen Daishawn Redan deed vervolgens ook een duit in het zakje.

Jong Oranje vergroot door de overwinning de voorsprong op belangrijkste concurrent Portugal naar zes punten. De Portugezen hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld. Pas volgend jaar spelen de Nederlands talenten hun volgende kwalificatiewedstrijd. Dinsdag wordt er wel geoefend tegen Engeland.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 december 2019

  2. zondag 15 december 2019