Fortuna Sittard
2 – 3
AZ
SC Heerenveen
1 – 0
VVV-Venlo

Lippi kondigt zijn vertrek als bondscoach van China aan

Lippi kondigt zijn vertrek als bondscoach van China aan

14 november 2019 – Marcello Lippi heeft donderdag zijn vertrek als bondscoach van China aangekondigd. Dat deed de 71-jarige Italiaanse oefenmeester op de persconferentie na de 2-1 nederlaag tegen Syrië. In mei keerde Lippi nog terug voor zijn tweede periode als bondscoach van China.Met Lippi aan het roer won China oefenwedstrijden tegen Filipijnen (2-0) en Tadzjikistan (1-0) en de WK-kwalificatieduels met Malediven (0-5) en Guam (7-0). De kwalificatiewedstrijd tegen de Filipijnen eindigde in een gelijkspel, gevolgd door de nederlaag tegen Syrië.

Die nederlaag, pas de eerste sinds Lippi terugkeerde, is voor de Italiaan aanleiding geweest om zijn werkzaamheden neer te leggen. "Een team moet op het veld alles geven. De tactiek van de trainer moet worden uitgevoerd. Als de speler bang is om de wedstrijd te verliezen, is er geen vechtlust, verlangen en lef", aldus Lippi op de persconferentie.

Lippi neemt de verantwoordelijkheid voor de nederlaag. "Hierbij verklaar ik dat ik officieel ontslag heb genomen", eindigde hij.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020