Rentree Van Polen, Dammers en Zwinkels in oefenduels

Rentree Van Polen, Dammers en Zwinkels in oefenduels

14 november 2019 – Wessel Dammers heeft donderdagmiddag zijn rentree gemaakt bij Fortuna Sittard. Na ruim tien maanden blessureleed stond hij in het oefenduel met Helmond Sport weer op het veld. Ook onder andere Bram van Polen (PEC Zwolle) en Robert Zwinkels (ADO Den Haag) kregen weer speeltijd in de vriendschappelijke wedstrijden. Fortuna Sittard – Helmond Sport 1-1
Met Dammers in de basis – hij liep vorig jaar in de winterstop een zware knieblessure op – kwam er bij Fortuna Sittard ook nog een flink aantal spelers uit het eerste in actie. Desondanks kwamen de bezoekers via Bodi Brusselers op voorsprong. Dankzij een strafschop van invaller Bo Breukers ging de rentree van Dammers niet gepaard met een verlies.

Startopstelling Fortuna Sittard: Jug, Angha, Dammers, Ioannidis, El Ablak, Faya, Carbonell, Ciss, Sambou, Dobos en Donkor

FC Köln – PEC Zwolle 0-0
PEC Zwolle kon in het weerzien met Kingsley Ehizibue, die in de tweede helft minuten maakte, weer een beroep doen op Bram van Polen. Hij maakte zijn rentree na lang blessureleed, maar deed dat wel in een uitgekleedde ploeg. Yuta Nakayama, Darryl Lachman en Thomas Lam hadden interlandverplichtingen, Xavier Mous, Pelle Clement en Gustavo Hamer waren met pijntjes niet van de partij. Ondanks de nodige kansen aan beide kanten, werd er uiteindelijk niet gescoord in Duitsland.

Opstelling: Zetterer; Bajselmani (72. Chirino), Van Polen (46. Van den Belt), Kersten, Van Wermeskerken; Huiberts, Dekker, Bruns (72. Koorman); Bel Hassani (61. Van Crooij), Thy, Johnsen (61. Saymak)

Royal Antwerp FC - ADO Den Haag 3-2
Ondanks dat de ploeg van Alfons Groenendijk lang op voorsprong stond in België, ging het zoals al zovaak dit seizoen onderuit. In de laatste tien minuten deden twee Belgische goals de treffers van Thomas Necid en Lorenzo van Kleef ongedaan, nadat eerder Kevin Miralles al had gescoord namens de thuisploeg. Positief was ook de rentree van Donny Gorter, Milan van Ewijk en Robert Zwinkels in het team van ADO.

Opstelling ADO: Zwinkels; Van Ewijk (46. Rieder), Muringen, Gorter, Bjelica; Van Kleef, Falkenburg (67. Duijvestijn), Haye; Ould-Chikh (75. Boussakou), Necid, Cibicki.

FC Emmen - VfL Osnabrück 0-2
Met Miquel Araujo eindelijk speelgerechtigd en in de basis kon FC Emmen in eigen huis de nul niet houden tegen de Duitse opponent. Vlak voor de pauze moest keeper Stefan van der Lei voor het eerst vissen, waarna na ruim een uur de Duitse opponent nogmaals scoorde. Anco Jansen – hij is op de weg terug bij FC Emmen – maakte geen minuten in de vriendschappelijke ontmoeting.

Opstelling FC Emmen: Van der Lei, Bijl, Heylen, Veendorp, Araujo, Burnet, Tarashaj (67, Slagveer) Hiariej (71. Bos) De Vos, Kolar (71. Roosken) & Arias (79. Quispel)

Overige uitslagen:
De Graafschap - MSV Duisburg 1-1

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 december 2019

  2. zondag 15 december 2019