Henry aan de slag bij MLS-club Montréal Impact: "Grote eer"

Henry aan de slag bij MLS-club Montréal Impact: "Grote eer"

14 november 2019 – Thierry Henry heeft een nieuwe klus als hoofdtrainer: de oefenmeester gaat aan de slag in de MLS bij Montréal Impact. De Fransman tekent een tweejarig contract bij de Amerikaanse voetbalclub, die afgelopen seizoen naast de play-offs greep. Hij is de opvolger van Wilmer Cabrera, die moest vertrekken na het teleurstellende seizoen."We zijn verheugd om deze voetballegende aan te kondigen", sprak president Kevin Impmore op de clubsite. "Hij deelt onze visie zowel op als buiten het veld. Hij is een leider, die zich op het hoogte niveau heeft laten zien in zijn carrière." Als manager was Henry eerder werkzaam bij AS Monaco, waar hij vanwege tegenvallende prestaties werd ontslagen. Ook was hij lange tijd assistent-coach bij de nationale ploeg van België.

Ook Henry, die eerder als speler enkele jaren in de MLS voetbalde, kijkt uit naar zijn rentree in de Amerikaanse voetbalcompetitie. "Het is een eer om hoofdcoach van Montreal Impact te worden en terug te keren in de MLS. Het is een competitie die ik goed ken en waar ik een geweldige tijd heb gehad", aldus Henry. "Ik heb deze club altijd in het oog gehouden en nu ben ik hier."

Het seizoen in de MLS is pas net afgelopen, dus hoe de nieuwe ploeg van Henry eruit gaat zien, is nog niet bekend. Momenteel zitten er met Bojan Krkic en Bacary Sagna wel aardige spelers in de selectie, maar is het zeker nog geen wonderteam. Komende maandag wordt hij gepresenteerd als manager van Montréal, dan zal hij ongetwijfeld zijn plannen verder uit de doeken doen. 

In het verleden kwam de voormalig spits uit voor AS Monaco, Juventus, Arsenal, FC Barcelona en New York Red Bulls. Als voetballer won hij talloze prijzen, maar zijn spelerskast als coach is nog vrijwel leeg. Alleen een bronzen medaille, behaald op het WK in Rusland, met België hangt daarin.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 december 2019

  2. zondag 15 december 2019