Spaanse nationale tv keert zich tegen Supercopa in Saoedi-Arabië

14 november 2019, 14:07   Bijgewerkt: 14 november 2019, 14:22

De Spaanse nationale televisie (RTVE) boycot de vaderlandse Supercup in Saoedi-Arabië. De omroep heeft bepaald niet mee te bieden op de uitzendrechten. Deze week maakte de Spaanse bond (RFEF) bekend dat de strijd om de Supercup de komende drie jaar in de oliestaat wordt gespeeld. Vanwege de mensenrechtensituatie in Saoedi-Arabië keert de NOS van Spanje zich tegen het toernooi.

Vooral vanwege de schending van vrouwenrechten wil RTVE niet geassocieerd worden met Saoedi-Arabië. De omroep zet zich juist extra in voor de promotie van vrouwensporten. Bondsvoorzitter Luis Rubiales benadrukte bij de aankondiging nog wel dat vrouwen welkom zijn bij de wedstrijden om de Supercup. Dat is in het verleden niet het geval geweest bij voetbalwedstrijden in Saoedi-Arabië.

Lees ook: Spaanse Supercup komende drie jaar in Saoedi-Arabië

In het nieuwe jaar wordt er voor het eerst gespeeld volgens de nieuwe opzet van de Supercopa. Vier in plaats van twee clubs strijden om de prijs. Van 8 tot 12 januari maken FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid en Valencia uit wie met het eremetaal aan de haal gaat.

Loting halve finale:

Valencia - Real Madrid

FC Barcelona - Atlético Madrid

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen