Oranje O17 klaar voor halve finale: "Je ziet ons groeien"

Oranje O17 klaar voor halve finale: "Je ziet ons groeien"

14 november 2019 – Oranje Onder 17 speelt donderdagavond de halve finale van het WK in Brazilië. Mexico is de tegenstander tegen wie de selectie van Peter van der Veen het opneemt en de bondscoach denkt dat zijn ploeg klaar is om te schitteren, mede omdat hij zijn team extra rust gaf de afgelopen dagen. "We hebben tijdens het Europees kampioenschap geleerd dat het ook weleens goed is om de touwtjes even los te laten om de jongens weer fris te krijgen."Dat vertelt hij tegenover OnsOranje. De laatste keer dat Oranje de leeftijdsgenoten van Mexico trof, werd er met 1-2 verloren. "De twee goals die we tegen kregen, waren beide uit een counter. Daar hebben we goed naar gekeken en bedacht hoe we ons daartegen kunnen wapenen", vertelt de bondscoach van Oranje Onder 17 over het recente treffen met de Mexicanen.

Dat moet het wel doen zonder Liverpools Ki-Jan Hoever, die geschorst is voor de halve finale. "Dat is natuurlijk allereerst ontzettend jammer voor hem, maar ook voor ons als team. Hij heeft een groot aandeel in het verdedigen bij spelhervattingen. Dat moeten we gaan zien op te vangen met de jongens die gaan spelen."

Van der Veen denkt dat zijn elftal nog beter kan spelen dan het de laatste duels deed. "Gezien het verloop van het toernooi zie je ons groeien en was de laatste wedstrijd zeker onze beste. Je ziet dat we weer dominanter worden aan de bal en dat we ook langer in balbezit blijven. Dat is een van onze grote krachten en hopelijk kunnen we dat doorzetten tegen Mexico", aldus de bondscoach.

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 december 2019

  2. zondag 15 december 2019