Spoorboekje: Oranje vliegt naar Belfast, Finland op drempel EK

Spoorboekje: Oranje vliegt naar Belfast, Finland op drempel EK

15 november 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 15 november.
Nieuws

Oranje vliegt naar Belfast
Na een eerste trainingsweek onder Ronald Koeman reist het Nederlands elftal vandaag af naar Belfast. Aan het einde van de ochtend vliegt Oranje naar Noord-Ierland, waar het zich kan plaatsen voor het EK 2020. Dat doet het op papier in een half uur, omdat het in Noord-Ierland een uur eerder is dan in Nederland.

Wedstrijden

Finland - Liechtenstein (18.00 uur)
Finland staat op het punt historie te schrijven. Voor het eerst in de geschiedenis kan het land zich kwalificeren voor een eindtoernooi. In Helsinki moet er alleen nog gewonnen worden van kleinduimpje Liechtenstein, dat onderaan staat met twee punten en een doelsaldo van min 23. Niemand die dan ook nog twijfelt aan de plaatsing van Finland.

Marokko - Mauritanië (20.00 uur)
Voor Marokko begint de Afrika Cup-kwalificatie met een thuiswedstrijd tegen de nummer 105 van de wereldranglijst: Mauritanië. Drie Eredivisie-spelers kunnen vanavond in actie komen: Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui (beiden Ajax) en Oussama Idrissi (AZ). Bezorgen zij Marokko een goede start?

Roemenië - Zweden (20.45 uur)
In tegenstelling tot twee jaar geleden juicht Nederland vanavond voor Zweden. De Scandinaviërs kunnen ervoor zorgen dat Oranje op het EK de drie poulewedstrijden in Amsterdam speelt. Dat gebeurt wanneer Roemenië zich niet rechtstreeks plaatst voor het Europees kampioenschap. In de huidige stand staat Zweden tweede met een punt meer dan de Roemenen. Het is dus do or die voor de thuisploeg, die over drie dagen ook nog op bezoek moet bij het reeds geplaatste Spanje.

Voetbal op tv

20.00 uur: FC Dordrecht – Roda JC, FOX, live verslag van het duel in de Eerste Divisie
20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbaltalkshow
20.45 uur: Roemenië – Zweden, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het EK-kwalificatieduel
20.45 uur: Zwitserland – Georgië, Ziggo Sport Extra, live verslag van het EK-kwalificatieduel

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 14 december 2019

  2. vrijdag 13 december 2019