Weghorst: "Ik geloof dat ik iemand ben die reuring kan maken"

14 november 2019, 10:01

Wout Weghorst kan volgens zichzelf ook van waarde zijn als pinchitter bij het Nederlands elftal. "Geen probleem, al heb ik die rol de laatste jaren niet veel vervuld omdat ik altijd startte", aldus de spits van VfL Wolfsburg, die deze interlandperiode samen met Luuk de Jong bij Oranje zit.

"Maar ik geloof zeker dat ik iemand ben die reuring kan maken, verdedigers kan bezighouden en veel energie in de laatste fase van wedstrijden kan brengen", zegt Weghorst in De Telegraaf. "De coach heeft bij zijn eerdere keuzes zijn onderbouwing gegeven, ook kijkend naar fysiek en kwaliteiten in de lucht. En ook daar valt wat voor te zeggen."

Lees ook: Weghorst hoopt op basisplaats tegen Noord-Ierland

In zestien wedstrijden voor Wolfsburg maakte Weghorst dit seizoen al acht doelpunten. De teller van De Jong staat op slechts twee treffers. "Wat ik denk als ik Luuk zie? Niet zoveel hoor, hij is gewoon als ieder ander. Ik zie het natuurlijk wel als hij een doelpunt heeft gemaakt, zoals afgelopen weekend de winnende. We zijn hier natuurlijk concurrenten, maar ik kijk niet elke wedstrijd vanaf minuut één of hij wel of niet speelt of scoort. Ik heb alleen invloed op mijn eigen prestaties, al is het mooi voor hem hoe hij het daar de laatste weken doet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen