"Overal waar je komt gaat het in deze weken over resultaten PSV"

"Overal waar je komt gaat het in deze weken over resultaten PSV"

14 november 2019 – Als voormalig directeur van PSV is Tiny Sanders nog steeds de laatste die een trainer de laan uitstuurde. In 2012 ontsloeg hij Fred Rutten, waarna assistent-trainer Erik ten Hag zich solidair toonde. "Een ontzettend aardige vent, maar het kon niet meer", blikt Sanders terug op het ontslag van Rutten.Destijds in maart verloor PSV in een week tijd van NAC Breda (3-1), Valencia (4-2) en FC Twente (2-6). In de Eredivisie stonden de Eindhovenaren teleurstellend vierde. "We geloofden er niet in dat het nog goed zou komen", zegt Sanders in het Eindhovens Dagblad. "Marcel Brands en ik hebben die beslissing samen met het directieteam genomen en met name Marcel had er ontzettend veel moeite mee."

Sanders heeft dan ook een idee hoe Toon Gerbrands zich in de huidige PSV-crisis zal voelen. "Je gaat er als bestuurder mee naar bed en staat ermee op. "Overal waar je als bestuurder komt, gaat het in dit soort weken meteen over de resultaten van PSV. Echt overal. En ik zal je vertellen dat het in mijn geval nu nog zo is. Nog steeds vraagt iedereen naar de situatie bij PSV, als ik ergens kom. De reikwijdte van de club is zo groot, dat is bijna niet voor te stellen voor de buitenwereld."

Ondanks de slechte prestaties, houdt Mark van Bommel het vertrouwen. "Wat ik van de buitenkant zie, lijkt me dat een goede beslissing", aldus Sanders. "Maar intern kunnen ze daar veel beter over oordelen. Daar kennen ze de ins en outs. Destijds stelden we ons als directieteam telkens de vraag of we dachten dat het nog goed kon komen. Niet meer, niet minder. En op een gegeven moment was het vertrouwen weg."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 december 2019

  2. zondag 15 december 2019