Babel wil met het Nederlands elftal naar zijn eerste EK ooit

Babel wil met het Nederlands elftal naar zijn eerste EK ooit

14 november 2019 – Ryan Babel kan zich met het Nederlands elftal in deze interlandperiode plaatsen voor EURO 2020 en daar is de aanvaller veel aangelegen. Nooit eerder was hij namelijk actief op een Europees Kampioenschap. "Het kan mijn eerste EK worden", zei de man die in 2008 moest afhaken vanwege een enkelblessure. Dat vertelt hij tegenover Trouw. Hoewel hij volgend jaar zomer nog wel opgeroepen moet worden als Oranje zich plaatst, lijkt dat meer een formaliteit aangezien hij een stabiele kracht is geworden. "Het belangrijkste - en dat heeft de bondscoach ook vaak gezegd - is dat een trainer zijn speler kan vertrouwen", zei hij over het vaak wisselvallig spelen van een aanvaller.

"Dat schortte er ook aan bij mij. In het begin was ik heel talentvol, maar een trainer kreeg soms niet helemaal het gevoel wat hij aan mij had. Als ik niet goed speel, kun je dan nog wel je taken uitvoeren? Dat was in mijn beginjaren niet altijd aanwezig", zei Babel, die dat momenteel wel doet en daarom vrijwel altijd een voldoende haalt.

Lees ook: Dit zijn de mogelijke scenario's voor Oranje richting EURO 2020

"In de laatste drie, vier jaar ben ik veel constanter geworden in mijn prestaties. Uiteindelijk is dat door ervaring gekomen. Ik heb veel wedstrijden gespeeld, in verschillende competities en met verschillende speelstijlen", aldus de aanvaller van Galatasaray.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 december 2019

  2. zondag 15 december 2019