Dest: "Amerikaanse zijde blij, andere kant mensen boos"

Dest: "Amerikaanse zijde blij, andere kant mensen boos"

14 november 2019 – Sergino Dest ontvangt wisselende reacties op zijn keuze voor de Verenigde Staten. Volgens de Ajax-verdediger vindt niet iedere ploeggenoot zijn besluit leuk. Dest koos vorige maand definitief voor een interlandloopbaan bij de Amerikanen en kan deze interlandperiode zijn officiële debuut maken.



Ook van supporters krijgt Dest verschillende reacties. "Aan de Amerikaanse zijde waren de mensen heel blij. Ze feliciteerden mij", citeert ESPN de Ajacied. "Aan de andere kant waren mensen boos. Waarom ik niet had gekozen voor het land waarin ik ben opgegroeid? Maar in voetbal gaat dat anders."

Na de doorbraak van Dest in Amsterdam, werd zijn interlandcarrière een hot item. Het duurde vervolgens even totdat de kogel door de kerk was. "Ik voel mij opgelucht. Iedereen trok aan mij, iedereen wilde een antwoord hebben. Ik nam de tijd en heb denk ik de juiste beslissing genomen. Dit is mijn leven. Als het niet goed gaat, ben ik diegene die in de problemen zit. Dat is de reden waarom ik deze beslissing zelf genomen heb. Ik ben oud genoeg. Natuurlijk was het een moeilijk besluit. Nu moet ik laten zien dat ik de juiste heb gemaakt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 december 2019

  2. zondag 15 december 2019