Ajax swingt in oefenpot langs Willem II: hattrick De Jong

Ajax swingt in oefenpot langs Willem II: hattrick De Jong

13 november 2019 – Ajax heeft ook in een oefenwedstrijd veel indruk gemaakt. Zonder alle internationals speelde de ploeg van Erik ten Hag woensdagmiddag tegen Willem II opnieuw frivool en kwam het tot liefst zes treffers. Voor Siem de Jong – hij maakte een hattrick – was de hoofdrol weggelegd, terwijl Zakaria Labyad, Hassane Bandé en Damjan Dostanic de andere goals maakten (6-1).Het enige doelpunt van Willem II kwam van de voet van Paul Gladon, die na een uur voetballen raak schoot vanaf de strafschopstip (2-1). De Jong en Labyad hadden Ajax na een klein half uur al op rozen geschoten, terwijl de laatste vier treffers (Bandé, De Jong, De Jong en Dostanic) in het laatste half uur werden genoteerd.

Bij de Amsterdammers speelden geen internationals mee, wel waren Bruno Varela, Kik Pierie, Labyad, Carel Eiting, De Jong, Huntelaar en Bandé dus van de partij, aangevuld met jonge talenten. Ook bij de Tilburgers deden de internationals - Vangelis Pavlidis, Ché Nunnely en Mike Trésor Ndayishimiye - niet mee. Van de opstelling tegen PSV (2-1 zege) deed alleen Bart Nieuwkoop als basisspeler mee. Gladon viel in tegen de Eindhovenaren en Dries Saddiki zat een schorsing uit. 

Basis Ajax: Varela, Van Gelderen, Solomons, Pierie, Kemper, Jensen, Labyad, Eiting, De Jong, Huntelaar, Bandé
Basis Willem II: Strezos, Nieuwkoop, Van den Bogert, Van der Pol, Spijkers, Zuijderwijk, Quinones, Saddiki, Queiros, Kabangu, Gladon

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 6 december 2019

  2. donderdag 5 december 2019