AZ
1 – 0
Ajax
Heracles Almelo
1 – 3
FC Utrecht

Montolivo stopt met voetbal en geeft oude club AC Milan trap na

Montolivo stopt met voetbal en geeft oude club AC Milan trap na

13 november 2019 – Riccardo Montolivo heeft in een uitgebreid interview aangegeven dat hij officieel gestopt is met voetbal. De 34-jarige spelverdeler kijkt terug op zijn tijd bij AC Milan en uit daarin zijn frustraties over de manier waarop hij toen behandeld is. "Er werd in die tijd een persoonlijke strijd tegen mij gevoerd", zei hij.Montolivo (op archiefbeeld) kwam in 2012 naar Milaan en nam na ruim een seizoen in de modestad zelfs de aanvoerdersband over. Door ernstige blessures kwam zijn potentie echter nooit hele helemaal tot uiting. Afgelopen zomer nam hij afscheid van Milan, maar over de manier waarop hij de laatste jaren behandeld werd is nog steeds een doorn in het oog voor Montolivo. "Het plezier in het voetballen ben ik de afgelopen jaren kwijtgeraakt en dat komt deels door Milan. De club heeft mij niet eens de kans gegeven op een fatsoenlijk afscheid", zegt hij tegenover de Corriero dello Sport.

In de tijd dat hij onder Gennaro Gattuso speelde kwam Montolivo tot geen enkele wedstrijd en dat deed de 66-voudig international pijn. "Gennaro gaf mij geen kans en heeft me daarvoor tot op de dag van vandaag geen uitleg over gegeven. Het ging op een gegeven moment zelfs zover dat ik met het tweede elftal moest meetrainen."

Montolivo speelde onder andere voor Atalanta, Fiorentina en AC Milan en speelde in de Serie A 380 wedstrijden. Hij zat sinds afgelopen zomer zonder club en heeft nu dus definitief een punt achter zijn carrière gezet.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 december 2019

  2. zaterdag 14 december 2019