Bernardo Silva moet Mendy-grap bekopen met schorsing en boete

Bernardo Silva moet Mendy-grap bekopen met schorsing en boete

13 november 2019 – Bernardo Silva heeft een schorsing van één wedstrijd opgelegd gekregen naar aanleiding van het incident rond de tweet die hij heeft verstuurd over Benjamin Mendy. Naast het duel schorsing moet hij ook een boete van liefst vijftigduizend euro betalen van de Engelse voetbalbond. Ook moet hij verplicht een cursus volgen naar aanleiding van zijn actie.Dat heeft de FA bekend gemaakt. Het leek allemaal een uit de hand gelopen grap van Silva, die een tweet over zijn goede vriend Silva de wereld instuurde, waarmee hij zich afvroeg wat de overeenkomsten waren tussen de back van Manchester City en een mascotte van een Spaans chocopastamerk (zie onder). Al vrij snel na zijn tweet werd een racistisch motief gezocht achter de tweet, die weliswaar werd verwijderd, maar nog wel te lezen was voor het grote publiek. 'Ik kan tegenwoordig niet eens meer een grap maken met een vriend', twitterde Silva later na het ontstaan van alle ophef.

Lees ookBernardo Silva in opspraak vanwege vermeend racistisch bericht

De Engelse voetbalbond beoordeelde het echter als racisme en stelde een officieel onderzoek in naar de actie van Silva, die maximaal voor zes (!) duels geschorst kon worden voor zijn actie. Uiteindelijk valt de straf dus nog enigszins mee, wel is het pikant dat het voorval op deze wijze bestraft werd, omdat het 'slachtoffer' Mendy zelf al meermaals liet weten dat het een grap betrof.

Ook coach Pep Guardiola zag geen kwaad in de actie. "Bernardo is een van de meest aardige gasten die ik ooit in mijn leven heb ontmoet. Hij spreekt vier, vijf talen. Dat is een mooi voorbeeld van hoe 'openminded' hij is. Mendy is ook een van zijn beste vrienden, hij is als een broer voor hem", zei de oefenmeester, die hem normaliter in de topper tegen Chelsea - de eerst volgende wedstrijd na de interlandperiode - dus zal moeten missen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 december 2019

  2. zaterdag 14 december 2019