De Jong na winnende goal in derby: "Ik kom nu wel anders binnen"

13 november 2019, 14:19   Bijgewerkt: 13 november 2019, 14:54

Luuk de Jong maakte afgelopen weekend de winnende treffer voor Sevilla in de derby tegen Real Betis en voelt dat hij nu wel anders binnenkomt bij het Nederlands elftal. Door de twijfels rondom de fitheid van vaste spits Memphis Depay maakt De Jong kans op een basisplaats en daar is hij naar eigen zeggen altijd klaar voor. "Ik ken mijn rol, maar ik hoop zoals altijd dat ik speel", zei hij. 

De Jong kende een moeizaam begin in Zuid-Spanje en moest lang wachten op zijn eerste doelpunt in dienst van Sevilla. Inmiddels gaat het steeds beter met de spits en neemt het vertrouwen weer toe. "Ik heb de laatste tijd steeds beter mijn draai gevonden bij Sevilla. Ik zit nu wel lekkerder in mijn vel", zei de kopsterke spits tegenover NOS. "Die winnende goal van afgelopen weekend is lekker. Ik kom nu wel een beetje anders binnen denk ik. Soms heb je zo'n moment nodig om het vertrouwen te krijgen."

De boomlange spits is normaal het 'plan B' in het elftal van Ronald Koeman, maar omdat Depay kampt met fysieke problemen kan het zomaar zo zijn dat De Jong 'plan A' wordt voor wedstrijd van zaterdag tegen Noord-Ierland. "Ik weet wat mijn rol, dat heeft de bondscoach ook aangegeven. Ik ben een soort plan B op de bank, als we dat moeten uitvoeren ben ik daar ook klaar voor. Ik hoop gewoon dat Memphis fit is en dat we een sterk mogelijke selectie hebben", blijft hij bescheiden. "Ik heb dezelfde instelling als anders en ik hoop zoals altijd dat ik speel."

PSV

De Jong vertrok afgelopen zomer voor veel geld vanuit Eindhoven, maar volgt zijn oude werkgever nog op de voet.  De huidige stand van zaken bij de Brabanders gaat ook de voormalig topscorer van PSV aan het hart. "Dat doet mij ook pijn, ze zitten in een fase waarin alles tegen zit. Ze missen natuurlijk ook belangrijke spelers in Malen en Bergwijn. Ik verwacht dat de club er snel weer uitkomt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen