Kluivert looft De Jong: "Alsof ie hier al z'n hele leven speelt"

Kluivert looft De Jong: "Alsof ie hier al z'n hele leven speelt"

13 november 2019 – Patrick Kluivert is vol lof over FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong. De hoofd jeugdopleiding van de Catalanen ziet het talent van de oud-speler van Ajax 'alsof hij al zijn hele leven in Catalonië speelt' én geeft toe dat Barça scherp in de gaten houdt of er nog meer talenten rondlopen in Amsterdam.Dat zei hij tegenover het voetbalblad Barça. "Ajax heeft dezelfde speelstijl als FC Barcelona en daarom zijn we alert op deze talenten", doelde Kluivert onder andere op de aankoop van De Jong, die veel indruk maakt in Camp Nou. "Het is voor hem niet moeilijk om zich aan te passen, al is het spelen voor 100.00 mensen in Camp Nou natuurlijk wel anders. Maar hij doet het geweldig, ook omdat er veel talent rondloopt op zijn positie. Maar het lijkt erop alsof hij al zijn hele leven hier speelt."

Met Carles Pérez en Ansu Fati loopt er overigens nog meer talent rond in Camp Nou, met name die laatste maakt veel indruk op de voormalig spits. "Hij heeft veel talent, maar blijft met beide benen op de grond staan", zei Kluivert. "Het is belangrijk dat ze minuten in het eerste team krijgen om zich te bewijzen. Hoe jong ze ook zijn."

Verder werd Kluivert gevraagd naar hoe zijn nieuwe functie bevalt bij FC Barcelona. "Ik heb hier zes jaar gespeeld en heb een goed gevoel bij deze club. Ook mijn zoon speelt hier. Ik kan veel nieuwe dingen bijdragen aan La Masia en hoefde dan ook niet lang na te denken toen ze me vroegen te komen", aldus Kluivert.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 december 2019

  2. zaterdag 14 december 2019