Büttner blij met zijn transfer: "Een droom om in Amerika te spelen"

Büttner blij met zijn transfer: "Een droom om in Amerika te spelen"

13 november 2019 – Alexander Büttner kijkt er enorm naar uit om in de Amerikaanse MLS aan de slag te gaan. De linksback tekende twee weken geleden bij New England Revolution en spreekt op de website van de club over zijn transfer. Hij dankt Wesley Sneijder en stelt dat het 'een droom' is om in Amerika te spelen.Afgelopen zomer liep zijn contract af bij Vitesse, waardoor hij transfervrij op zoek kon naar een nieuwe club. Aan het begin van november werd bekend dat hij een Amerikaans avontuur aanging bij New England Revolution, de nummer zeven van de Eastern Conference van afgelopen seizoen. "Het wordt iets nieuws voor mij, maar ik kan niet wachten. Ik heb overal gespeeld, maar het is een droom om in Amerika te spelen", zei hij op website van de club.

Lees ook: Büttner heeft transfer te pakken en gaat naar de MLS

Over de totstandkoming van zijn transfer dankt hij een opvallende naam, namelijk die van Wesley Sneijder. "Wesley belde mij op en vertelde over het Amerikaanse voetbal en dan vooral over deze club. Ik ken Wesley (na zijn loopbaan aan de slag gegaan als spelersbegeleider, red.) goed, van onze tijd in de Ajax-jeugd. Hij vroeg of ik in Amerika wilde gaan spelen, ik hield een goed gevoel over aan dat gesprek. Hij heeft me daarna veel geholpen, dus dat was fijn."

De finale van de MLS is net gespeeld, dus Büttner zal nog even geduld moeten hebben voor hij zijn kunsten aan het Amerikaanse publiek kan vertonen. "Ik wil volgend seizoen gewoon laten zien dat ik heel belangrijk kan zijn voor het team. Ze hebben een aantal hele goede spelers. Ik kan niet wachten om te beginnen. Volgend seizoen willen we weer een goed seizoen draaien, vanaf het begin, zodat ik daarmee kan helpen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 20 januari 2021

  2. dinsdag 19 januari 2021