Spoorboekje: Oranje O17 jaagt op WK-finale, EK-kwalificatieduels

Spoorboekje: Oranje O17 jaagt op WK-finale, EK-kwalificatieduels

14 november 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 14 november.
Nieuws

Twee besloten trainingen Oranje
Op de KNVB Campus in Zeist traint de Oranje-selectie vandaag twee keer. Dat gebeurt achter gesloten deuren, dus wordt waarschijnlijk nog niet duidelijk of Memphis Depay en Georginio Wijnaldum bij de groep aansluiten. Beide spelers zijn een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen Noord-Ierland. Memphis kampt met een lichte blessure, Wijnaldum is herstellende van de griep.

Wedstrijden

Mexico Onder-17 - Oranje Onder-17 (20.30 uur)
Na de dramatische start in de poulefase heeft Oranje Onder-17 de boel weer volledig op de rit. Er werd gewonnen van de Verenigde Staten, Nigeria en Paraguay. Telkens met ruime cijfers. Met name Sontje Hansen is op dreef bij de jonge talenten: hij scoorde dit toernooi al zes keer. Kan hij de ploeg van bondscoach Peter van der Veen ook naar de finale schieten?

Tsjechië - Kosovo (20.45 uur)
In de groep waar Engeland zo goed als zeker al is geplaatst voor het EK, spelen Tsjechië en Kosovo nog om het tweede EK-ticket. Tsjechië staat op twaalf punten uit zes duels en heeft één puntje meer dan Kosovo. De winnaar van dit duel doet hele goede zaken en zo kan deze wedstrijd weleens voor de beslissing in Groep A zorgen. 

Portugal - Litouwen (20.45 uur)
In Groep B is Portugal allesbehalve zeker van een plek op het EK. De ploeg van Cristiano Ronaldo staat tweede in de poule en zag tijdens de vorige interlandperiode Oekraïne zich verzekeren van het eerste EK-ticket. De Portugezen staan één puntje voor op nummer drie Servië en kunnen zich in de laatste twee wedstrijden dus absoluut geen misstap veroorloven.

Jong Gibraltar - Jong Oranje (19.00 uur)
Jong Oranje won de eerste drie EK-kwalificatiewedstrijden telkens met ruime cijfers en gaat zo aan kop in zijn groep. De uitwedstrijd tegen nummer laatst Gibraltar lijkt slechts een formaliteit. Het al uitstekende doelsaldo (13 voor en 3 tegen) na drie wedstrijden moet verder worden opgevoerd tegen het nog punt- en doelpuntloze Gibraltar. 

Voetbal op tv

18.00 uur: Turkije - IJsland, Ziggo Sport, live verslag van EK-kwalificatieduel
19.00 uur: Jong Gibraltar - Jong Oranje, FOX Sports 1, live verslag van EK-kwalificatieduel
20:45 uur: Frankrijk - Moldavië, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het EK-kwalificatieduel
20:45 uur: Tsjechië - Kosovo, Ziggo Sport Extra, live verslag van het EK-kwalificatieduel
23:30 uur: Samenvattingen van EK-kwalificatiewedstrijden, Ziggo Sport Voetbal, samenvattingen

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 december 2019

  2. zondag 15 december 2019