Locadia: "Ik sta zeker open voor een langer verblijf in Duitsland"

Locadia: "Ik sta zeker open voor een langer verblijf in Duitsland"

13 november 2019 – Jürgen Locadia heeft het naar zijn zin bij het Duitse TSG Hoffenheim en staat open voor een langer verblijf bij de club waar Alfred Schreuder trainer is. De 26-jarige aanvaller won de laatste drie wedstrijden met Hoffenheim en kwam daarin in alle drie de wedstrijden tot een doelpunt."Ik wil meer scoren en assists geven om het team te helpen", zei hij in gesprek met FOX Sports. Locadia kwam afgelopen zomer op huurbasis over van Brighton & Hove Albion, de huidige nummer elf uit de Premier League. Bij de Engelse club aan de westkust kwam de oud-speler van PSV weinig aan de bak, waardoor hij besloot om tijdelijk ergens anders zijn heil te zoeken. "Ik heb de keuze gemaakt om me te laten verhuren. De trainer belde mij op en zei dat ik hier moest komen spelen. We kunnen gewoon Nederlands praten, dat is fijn."

Toen Locadia bij Hoffenheim arriveerde begon hij de eerste wedstrijden op de bank, maar inmiddels is hij zeker van een basisplaats en loopt het goed met het elftal. "Schreuder heeft mij uitgelegd wat het plan was met het team en vroeg me naar mijn visie op het team. Ook hebben we het over mijn positie gehad. Dat was erg belangrijk voor mij. Als we zo doorgaan, moeten voor de top-tien gaan. Je weet nooit waar het eindigt."

De sterke spits begon de laatste drie wedstrijden in de basis en was telkens goed voor een doelpunt. Hij voelt zich op zijn plek in Duitsland en denkt na over zijn toekomst. "Aan het einde van het seizoen wordt dat niet alleen mijn beslissing, het is ook aan de clubs. Hoe het hier nu gaat, sta ik zeker open voor een langer verblijf in Duitsland."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 december 2019

  2. zaterdag 14 december 2019