Wiegman: "We gaven wel heel onnodig die goal weg"

Wiegman: "We gaven wel heel onnodig die goal weg"

13 november 2019 – Ondanks de weggegeven goal tegen Slovenië heerst er tevredenheid bij Sarina Wiegman over de prestatie van de Oranjevrouwen. De vice-wereldkampioen was in hun laatste wedstrijd van 2019 met 4-1 te sterk. "Onze tegenstanders zijn van een minder niveau dan wij, maar je moet het iedere wedstrijd toch weer doen", aldus de bondscoach.Oranje kwam verrassend op achterstand, wat de ploeg van Wiegman ook overkwam op Sloveense bodem. Toen moest Nederland nog alle zeilen bijzetten, dat scenario verwachtte Wiegman nu niet. "Maar we gaven wel heel onnodig die goal weg", zegt ze tegen FOX Sports. "Slovenië is een vlugge ploeg en wij staan in dit soort wedstrijden hoger op het veld, waarmee we achter de verdediging meer ruimte weggeven. Zij hebben een paar handige speelsters. Zeker voorin, maar ook de beide middenveldsters in het centrum. Slovenië kan goed voetballen."

Spitse: "De uitwedstrijd tegen Slovenië vond ik moeilijker"

Wiegman stelde net als  tegen Turkije de twintigjarige Aniek Nouwen van PSV op in het centrum van de verdediging. "Vrijdag vond ik haar heel goed. Ze startte vaak de opbouw en had goede inspeelballen in de as. Dat stukje was vandaag (dinsdag, red.) wat minder. Aniek is een jonge speelster die nu voor het eerst in deze ambiance in de basis staat. Dat doet natuurlijk wat met je. Het hoort bij ontwikkeling. Ik vind dat ze geslaagd is, maar dat vind ik van allemaal."

De komende periode zien de Oranje-internationals elkaar een hele tijd niet. Pas in april hervat de EK-kwalificatiereeks zich met wedstrijden tegen Kosovo en Estland. "We blijven de speelsters volgen. Het is voor het eerst dat we ze zo lang niet zien. Normaal was er altijd een interlandperiode in januari. Die valt er nu uit. Dat vind ik hartstikke jammer, maar we hebben ermee te dealen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 december 2019

  2. zaterdag 14 december 2019