Redan weer terug bij Jong Oranje: "Ik wacht rustig op mijn kans"

Redan weer terug bij Jong Oranje: "Ik wacht rustig op mijn kans"

13 november 2019 – Daishawn Redan werd deze week voor de tweede keer opgeroepen voor Jong Oranje en is gretig om zichzelf te laten zien. De spits van Hertha BSC zat niet bij de voorselectie, maar door de uitverkiezing van Myron Boadu bij Oranje mag de achttienjarige aanvaller alsnog aansluiten bij de ploeg van Erwin van de Looi. "Ik wacht rustig op mijn kans en als die komt ga ik hem met beide handen aangrijpen", zei hij.Redan (op archiefbeeld) komt uit de jeugd van Ajax en maakte al op jonge leeftijd de overstap naar het Engelse Chelsea, daar speelde hij enkele jaren in de jeugd totdat hij vorig seizoen naar Hertha BSC trok. "Iedereen kiest zijn eigen weg, ik heb ervoor gekozen het nu in Duitsland te doen", zei Redan in gesprek met De Telegraaf. "Misschien zou ik ook goed meekunnen in Nederland, maar ik merk dat de jaren hiervoor voor mij (bij Chelsea, red.) positief waren."

Redan werd opgeroepen voor Jong Oranje, omdat er na de uitverkiezing van Boadu voor het grote Oranje en plekje vrijkwam in de spitspositie bij de ploeg van Erwin van de Looi. "Ik ken Myron goed. Ik was spits van Ajax en hij van AZ. We speelden in de jeugd vaak tegen elkaar en dat waren echt mooie potjes." Dat Boadu is geselecteerd door bondscoach Ronald Koeman geeft de achttienjarige spits alleen maar goede moed. "Hij laat zien dat er voor jongens als wij, bij Jong Oranje, heel veel kans is het Nederlands elftal te halen. Dat geeft alleen maar meer motivatie. Of we ergens misschien een beetje hetzelfde type zijn? Qua diepgang en snelheid eigenlijk wel een beetje, ja."

Redan is geen vaste basisspeler in Berlijn, waar ook Javairo Dilrosun en Karim Rekik spelen en speelt zijn wedstrijden voornamelijk in het tweede elftal. Hij zat twee keer op de bank en mocht daarin één keer invallen. "Ik wacht rustig mijn kans af, weet dat die er gaat komen. En als die komt, ga ik hem met beide handen aangrijpen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 juni 2020

  2. maandag 1 juni 2020