Lyon maakt Memphis vaste captain en denkt aan nieuw contract

Lyon maakt Memphis vaste captain en denkt aan nieuw contract

12 november 2019 – Olympique Lyon heeft grote plannen met Memphis Depay: trainer Rudi Garcia wil hem vaste aanvoerder maken én de clubleiding gaat een poging wagen het contract van de Oranje-international te verlengen. Dat heeft technisch directeur Juninho verklapt.Nadat Garcia de ontslagen Sylvinho opvolgde als trainer, testte hij verschillende spelers als captain. Niet Marcelo, Houssem Aouar, Jason Denayer, Anthony Lopes of Leo Dubois krijgt de band om de arm, maar Memphis. "Rudi kiest de aanvoerder, maar het is vrijwel zeker dat Memphis het wordt", aldus Juninho bij OLTV.

Lees ook: Memphis voelt zich goed en hoopt te kunnen spelen

Bij het tv-kanaal van Lyon vertelde Juninho ook dat de Franse club spoedig met Memphis om tafel wil om zijn lopende contract tot medio 2021 te verlengen. "Ik denk dat hij nu echt gelukkig is in Lyon. Aan het einde van het jaar zullen we contractverlenging bespreken."

Gezien Memphis' prestaties van afgelopen jaar wordt dat een heel karwei. Bovendien droomt de voormalig PSV'er zelf ook van de échte Europese top. Door een clausule in zijn contract, blijft een terugkeer naar Manchester United mogelijk. "Het klopt dat Manchester United het eerste recht heeft zodra clubs zich melden voor Memphis. Tot nu toe hebben we geen biedingen ontvangen", aldus Juninho.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 14 december 2019

  2. vrijdag 13 december 2019