Spitse: "De uitwedstrijd tegen Slovenië vond ik moeilijker"

Spitse: "De uitwedstrijd tegen Slovenië vond ik moeilijker"

12 november 2019 – Sherida Spitse maakte zich weinig zorgen over een goede afloop van de EK-kwalificatiewedstrijd van de Oranjevrouwen tegen Slovenië (4-1). Net als in de uitwedstrijd kwam de vice-wereldkampioen ook voor eigen publiek op achterstand. Daarna werd de schade ruimschoots hersteld, mede door twee benutte penalty's van Spitse."We komen 0-1 achter door een miscommunicatie. Daarna zijn we eigenlijk niet in de problemen geweest en vond ik het niet een hele moeilijke wedstrijd. De uitwedstrijd vond ik moeilijker", zegt de Friezin tegen FOX Sports. "Ik heb me totaal geen zorgen gemaakt. Ik vond ons goed beginnen met veel balbezit. Zij liepen alleen maar achter onze kont aan. Dan is het zaak om tempo te spelen. In de eerste helft gebeurde dat te weinig."

Spitse toonde zich in Arnhem weer een penaltyspecialist. Beide strafschoppen waren onhoudbaar. "De eerste weet je waar je die gaat schieten. Bij de tweede gaat het erom hoe de keeper denkt en ik zelf. Een mentale wedstrijd, maar dat is leuk. Ik heb het op toernooien ook vaker gehad. Keepers weten waar je gaat schieten."

Het duel met Slovenië was voor Spitse ook haar 175ste interland. "Dat is iets waar ik heel trots op ben", aldus de middenveldster, die nu ook snakt naar het einde van dit seizoen. Met het Noorse Valerenga zit de competitie er bijna op. "Je merkt vooral mentaal dat het een lang jaar is geweest. Fysiek voel ik mij eigenlijk wel goed. Zaterdag hebben we nog een wedstrijd en staat de bekerprogramma op het programma. Maar ik kijk er naar uit om straks lekker niets te doen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 14 december 2019

  2. vrijdag 13 december 2019