Gisteren gemist: Oranjevrouwen winnen, updates over Memphis

Gisteren gemist: Oranjevrouwen winnen, updates over Memphis

13 november 2019 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 12 november.'Driessen keert terug bij VVV om kalenderjaar af te maken'
VVV-Venlo kiest voor Jay Driessen (50) als tijdelijke opvolger van Robert Maaskant. Zijn aanstelling wordt korte termijn officieel. De oud-speler van de Venlonaren staat tot eind 2019 aan het roer. Dat meldt De Limburger dinsdagavond. Voetbal International voegt eraan toe dat assistent-trainer Mark Luijpers hem gaat bijstaan. Omdat het een tijdelijke aanstelling betreft, vervolgt VVV de zoektocht naar een definitieve opvolger.

Oranjevrouwen sluiten historisch 2019 in stijl af tegen Slovenië
Net als een maandje geleden heeft het Nederlands vrouwenelftal Slovenië na een achterstand op de knieën gekregen. Destijds was Sherida Spitse beslissend met twee rake vrije trappen, op deze koude dinsdagavond in Arnhem benutte ze twee penalty's. Na de strafschoppen liep Oranje verder uit via twee goals van Vivianne Miedema en werd zo de zesde opeenvolgende zege in de EK-kwalificatie in de wacht gesleept. Met de 4-1 zege op Slovenië komt er een einde aan het topjaar 2019 dat Oranje kende.

Lyon maakt Memphis vaste captain en denkt aan nieuw contract
Olympique Lyon heeft grote plannen met Memphis Depay: trainer Rudi Garcia wil hem vaste aanvoerder maken én de clubleiding gaat een poging wagen het contract van de Oranje-international te verlengen. Dat heeft technisch directeur Juninho verklapt.

Memphis voelt zich goed en hoopt te kunnen spelen
Zoals Memphis Depay zich nu voelt, acht hij de kans groot dat hij zaterdag kan spelen tegen Noord-Ierland. Een definitief uitsluitsel kan de aanvalsleider van Oranje echter nog niet geven. "Het gaat met stapjes vooruit", aldus Memphis.

Zoet: "Het doet me veel meer dat het klote gaat met club"
Jeroen Zoet wil de recente gebeurtenissen rondom zijn persoon afsluiten. De doelman verloor afgelopen weekend zijn basisplaats bij PSV. Dinsdag bij het Nederlands elftal doet hij voor het eerst zijn verhaal. "Het doet me veel meer dat het klote gaat met de club", aldus Zoet, die zich de komende dagen richt op Oranje.

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 december 2019

  2. zaterdag 14 december 2019