Standard-preses: "BeneLiga interessant, datum nu nog te vroeg"

12 november 2019, 20:20

Ook in België heersen verschillende opvattingen over de BeneLiga. Waar Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe de nieuwe competitie liever vandaag dan morgen ziet verschijnen, is de preses van Standard Luik minder euforisch. "Het is een interessant project, maar het is nu nog te vroeg om te zeggen dat het over een paar jaar al het geval zal zijn", zegt Bruno Venanzi.

"Wat mijn persoonlijke mening is? Ik zou liever tegen Marseille spelen dan tegen Feyenoord of NAC", laat de Standard-voorzitter weten aan Sporza. Verhaeghe baarde vorige maand opzien door te zeggen dat BeneLiga zonder twijfel in de komende twee seizoenen zou starten. "We kennen de stijl van Bart, hé. Hij is een bulldozer. Als hij een project heeft, dan wil hij vooruit. Dat is zijn manier. Maar het stelt ons dan wel in staat om vrij snel te beslissen, dat er geen jaren over gaan voor we tot een beslissing komen."

Lees ook: potentieel van BeNeLiga wordt bevestigd

De grootste clubs uit Nederland en België hebben het initiatief in de besprekingen. Kleinere clubs staan langs de zijlijn. "Ik begrijp wel dat de kleinere clubs ongerust zijn over de veranderingen", zegt Venanzi. "Of het dan wel een goeie zaak is voor het Belgische voetbal? Daar moet je de cijfers voor bekijken. Hoeveel Europese tickets krijgen we? Als het financieel en sportief een vooruitgang betekent, dan is het interessant." Veel zaken moeten ook nog duidelijk worden. "Ook niet over het tv-contract. Het is dus onmogelijk om nu een datum te prikken en het is dus ook onmogelijk dat dit over enkele jaren al het levenslicht zal zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen