Villa wordt mede-eigenaar van splinternieuwe Amerikaanse club

12 november 2019, 19:12

David Villa is mede-eigenaar geworden van het Amerikaanse Queensboro (QBFC). Deze splinternieuwe club treedt vanaf 2021 toe tot de USL, het tweede niveau in de Verenigde Staten. Momenteel is de 37-jarige Spanjaard zelf nog actief in Japan voor Vissel Kobe, waar hij nog over een doorlopend contract beschikt. Onduidelijk is wat zijn move betekent voor zijn carrière als voetballer. 

Villa gaat zijn avontuur aan samen met de Amerikaanse zakenman Jonathan Krane. De spits zal nauw betrokken zijn bij de op te richten jeugdopleiding. Ook andere dagelijkse voetbalactiviteiten behoren tot zijn takenpakket. Vanwege zijn verleden als speler van New York City is Villa bekend met het Amerikaanse voetbal en de regio Queens, een stadsdeel van New York.

"Het realiseren van profvoetbal naar de diverse gemeenschap van Queens is een geweldige en unieke kans. Voetbal leeft hier al dankzij de verschillende culturen die bezeten zijn van sport. Ik kan geen betere plek bedenken voor QBFC om te groeien. Ik ben blij dat ik onderdeel mag zijn van dit project", aldus de topscorer aller tijden van Spanje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen