Vitesse na anderhalf jaar alweer toe aan nieuwe hoofd opleiding

12 november 2019, 17:48

Vitesse moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe hoofd jeugdopleidingen. Aloys Wijnker heeft namelijk besloten zijn aflopende contract niet te verlengen. Daarmee zwaait hij na amper anderhalf jaar alweer af bij Vitesse. Wijnker, in het verleden in een zelfde functie ook werkzaam bij AZ, kwam tijdens zijn periode in Arnhem tot de conclusie dat zijn ambities elders liggen.

"Mijn tijd als Development Academy Director bij de Amerikaanse voetbalbond smaakt naar meer. Ik streef een rol na, waarin ik nog meer kan betekenen voor en bijdragen aan de voetbalwereld", reageert Wijnker op het clubkanaal van Vitesse. "Dat kan bijvoorbeeld als algemeen- of technisch directeur bij een BVO of in bepaalde voetbaltechnische functies bij de voetbalbond. Na jarenlange ervaring als Hoofd Jeugdopleiding en na mijn periode in Amerika en bij Vitesse heb ik het gevoel klaar te zijn voor die stap. Tot die tijd werk ik met buitengewoon veel plezier bij Vitesse."

In Arnhem wordt het vertrek van Wijnker betreurd. De club gaat nu kijken naar de toekomstplannen van de academie, die tot een van de beste van Nederland behoort. Daar kiest Vitesse een passende hoofd jeugdopleidingen bij. "We gaan onze voetbalacademie van top tot teen doorlichten. We gaan onder meer de visie, strategie en doorstroming analyseren. We willen de lat binnen de academie nog hoger leggen", aldus technisch directeur Mo Allach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen