Koeman spreekt Berghuis aan, Boadu optie voor flank

Koeman spreekt Berghuis aan, Boadu optie voor flank

12 november 2019 – Ronald Koeman heeft Steven Berghuis aangesproken op zijn gedrag tijdens Feyenoord - RKC Waalwijk. Daarin gaf hij doelman Etienne Vaessen een elleboog. Het was niet voor het eerst dat de Feyenoord-captain zich slecht gedroeg, desalniettemin is hij een van de 25 geselecteerde spelers van het Nederlands elftal."Het is niet slim. Je kunt het uitvergroten, maar het tikkie was niet verstandig", zei Koeman op de persconferentie over het akkefietje van Berghuis. Toch is de Feyenoorder er gewoon bij. Koeman vindt het nieuwe voorval onvoldoende om een streep door zijn naam te zetten. "Anders was hij er niet bij geweest."

Daarmee is Berghuis een van de vele aanvallende opties die Koeman heeft. De bondscoach koos voor veel aanvallers, omdat Memphis Depay een twijfelgeval is. PSV'ers Steven Bergwijn en Donyell Malen zijn er helemaal niet bij. Volgens Koeman zijn er vier spelers die Memphis kunnen vervangen. "Ik heb wat om over na te denken. We kunnen met een targetman spelen of een bewegende spits."

Lees ook: Koeman gaat bekijken of Zoet tweede keeper van Oranje blijft

Voor de rol van targetman komen Luuk de Jong en Wout Weghorst in aanmerking. Koeman benadrukte nog maar eens dat hij in De Jong vooral een pinchitter ziet, zonder hem tekort te doen. "Bij Sevilla speelt hij ook zijn wedstrijden, zondag maakte hij nog een geweldige goal. Maar ik vind hem beter als hij iets moet forceren. Wout is een andere speler, die ook anders speelt bij zijn club."

Boadu
Koeman gaf aan dat debutant Myron Boadu ook een optie is voor de flanken. De AZ-spits zit voor het eerst bij de selectie, ook al gaf Koeman anderhalve week geleden nog aan dat Oranje te vroeg zou zijn voor Boadu. "Wat ik zei was op basis van wat ik toen beschikbaar had. Ik wist dat Bergwijn af zou vallen. Met Malen had ik goede hoop. Maar dan valt ook Memphis misschien nog weg en dan kijk je verder."

Mohamed Ihattaren, een van de andere Eredivisie-pareltjes, ontbreekt nog in de selectie. In overleg is besloten dat de PSV'er na deze periode beschikbaar is. "Dan ligt het aan mij of ik hem selecteer", aldus Koeman. "Dat gebeurt niet automatisch, omdat een speler bij zijn club een plek moet verdienen. Hij is wel een van de jongeren waar wij naar kijken en die eventueel bij het Nederlands elftal komt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 14 december 2019

  2. vrijdag 13 december 2019