Koeman gaat bekijken of Zoet tweede keeper van Oranje blijft

Koeman gaat bekijken of Zoet tweede keeper van Oranje blijft

12 november 2019 – Ronald Koeman gaat bekijken of Jeroen Zoet tweede doelman blijft van het Nederlands elftal. De bondscoach kende geen twijfels om de PSV-doelman op te roepen. Ook nadat Koeman hoorde dat Zoet niet zou spelen tegen Willem II heeft hij geen spijt. "Als iemand een of twee keer niet speelt of niet in vorm is, dan is hij niet direct uit beeld", zei Koeman dinsdagmiddag op de persconferentie.Koeman kreeg het nieuws van Zoet vrijdagmiddag te horen, nadat hij de selectie van Oranje bekend had gemaakt. Zoet had keeperstrainer Patrick Lodewijks op de hoogste gesteld van de keuzes bij PSV. "Als ik het donderdag had geweten, had ik 'm alsnog geselecteerd. Hij was altijd tweede keeper, nu gaan we het deze week rustig bekijken. Ik maak het wel op tijd bekend", sprak Koeman met een knipoog.

Lees ook: Depay vraagteken voor Noord-Ierland, Wijnaldum grieperig

Iemand alles selecteren in plaats van Zoet kwam niet in Koeman op. "De keuze om hem te selecteren is misschien nog wel meer dan een arm om z'n schouder heen. Je ziet aan hem dat de gebeurtenissen hem pijn doen. Dat zegt hij ook. Ik heb bewust gekozen Jeroen niet te laten vallen. Als ik de geluiden zo hoor hadden veel anderen dat niet gedaan. Als ik op de training zie wat ik van hem verwacht, verandert zijn situatie niet."

Lees meer: Koeman spreekt Berghuis aan, Boadu optie voor flank

Ook telt in de keuze voor Zoet mee dat Koeman tijdens de EK-kwalificatie met een zo vast mogelijke groep wil werken. Die cyclus is over een week voorbij en kan Zoets situatie ook bij het Nederlands elftal veranderen. "In maart hebben we twee oefenwedstrijden en kan het zijn dat ik anderen oproep. Uiteindelijk maak ik een EK-selectie waarvan ik denk dat het de beste is. Misschien niet met de beste voetballers, maar wel het sterkste team."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020

  2. dinsdag 24 november 2020