'Everton-aankoop Kean buiten selectie nadat hij weer te laat was'

'Everton-aankoop Kean buiten selectie nadat hij weer te laat was'

12 november 2019 – Moise Kean (Everton) was een van de meest verrassende transfers van afgelopen zomer in de Premier League, maar het megatalent is hard op weg om uit te groeien tot een enorme flop. De aanvaller maakte nog geen enkele goal en raakte afgelopen weekend voor de tweede maal in opspraak: hij zat niet bij de wedstrijdselectie van Everton, omdat hij zich te laat meldde.
  
Dat schrijven diverse Engelse media. Manager Marco Silva wilde niet teveel informatie geven over diens plaats op de tribune, maar inmiddels is duidelijk dat Kean zich voor de tweede keer dit seizoen te laat meldde bij een teambijeenkomst. Voor Silva was de maat vol en besloot hem daarom te passeren voor het treffen met Southampton, dat zonder de van Juventus overgekomen aanvaller met 1-2 gewonnen werd.Kean kan dit seizoen nog verre van overtuigen in de Premier League: in de negen wedstrijden die hij speelde – voornamelijk invalbeurten – in de Premier League maakte hij geen enkel doelpunt. Mede daarom is hij ook niet opgeroepen voor de nationale ploeg van Italië, waar hij in september ook al in opspraak kwam. Hij werd niet opgeroepen omdat hij bij Jong Italië eveneens de discplinaire regels had overschreven.

Inmiddels heeft de aanvaller wel zijn excuses aangeboden voor zijn actie, waarna hij weer in genade is aangenomen bij The Toffees. Wel lijkt de vraag gerechtigd of hij zijn grote belofte nog gaat inlossen op Goodison Park.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 december 2019

  2. zondag 15 december 2019