Ten Hag looft De Ligt na eerste maanden: "Ooit beste op zijn plek"

Ten Hag looft De Ligt na eerste maanden: "Ooit beste op zijn plek"

12 november 2019 – Erik ten Hag heeft lovende woorden uitgesproken over verdediger Matthijs de Ligt. Na een moeizaam begin maakt de voetballer van Juventus steeds meer indruk en zijn voormalig coach maakt zich dan ook weinig zorgen over de international van Oranje. "Hij wordt op termijn de nummer één van de wereld op zijn positie."Dat zei Ten Hag tegenover Tuttosport. "Matthijs speelt nu al op zo'n hoog niveau", looft zijn voormalig coach hem tegenover het Italiaanse medium. "Ik ben trots op wat hij in de eerste maanden heeft laten zien. Hij zal in de toekomst nog verder groeien. Ik weet niet of hij nu op zestig, zeventig of tachtig procent van zijn potentie zit, maar we hebben het over een van de beste spelers van Europa", aldus Ten Hag, volgens wie hij ooit dus de beste op zijn positie wordt.

"Uiteraard volg ik de verrichtingen van Matthijs, zoals met alle spelers die ik heb gecoacht", zei de oefenmeester, die de kritiek op De Ligt, die in het begin ongelukkig was en regelmatig hands maakte, weg wuift. "Hij heeft geen problemen. Hij is pas twintig jaar en speelt nu al op het hoogste niveau in het buitenland", counterde Ten Hag de kritische vragen over de Oranje-international.

Ten Hag werd naar de verrichtingen van De Ligt gevraagd in Nyon, waar hij deelneemt aan een forum voor voetbalcoaches. Samen met onder andere Jürgen Klopp, Zinedine Zidane, Carlo Ancelotti en Maurizio Sarri – de huidige trainer van De Ligt - gaat de coach praten over de belangrijkste ontwikkelingen binnen de voetballerij. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 december 2019

  2. zondag 15 december 2019