Hasselbaink wordt door nieuwe regels Suriname-international

12 november 2019, 11:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nigel Hasselbaink (op archiefbeeld) wil international van Suriname worden. De aanvaller van Hapoel Beer Sheva komt in aanmerking voor een zogenaamd Surinaams 'sportpaspoort' en kan die gebruiken om voor het land uit te komen. De benodigde toezeggingen vanuit de overheid in Suriname zijn al gedaan.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Lang was het voor veel voetballers met een Nederlands paspoort en Surinaamse roots niet mogelijk om voor dat land te kiezen, omdat ze dan hun Nederlandse paspoort moesten inruilen voor de Surinaamse: spelers met een dubbel paspoort mochten niet worden opgeroepen. Door een verandering van de regels in dat land, komt er nu een sportpaspoort beschikbaar.

Lees ook: Gorré hoopt op nieuwe wet: "Babel en Emanuelson willen"

Daardoor kunnen vanaf heden veel meer voetballers die niet in beeld zijn bij Oranje de stap naar Suriname maken, iets waar bondscoach Dean Gorré al veel langer op hoopte. Dat sportpaspoort hoeft namelijk niet in plaats van, maar mag naast het Nederlandse paspoort gehouden worden. Op 15 november wil Hasselbaink - die de eerste, maar zeker niet de laatste speler zal zijn die naar Suriname overstapt - zijn debuut maken in de CONCACAF Nations League tegen Dominica.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen