Belgisch kampioen RC Genk ontslaat trainer Mazzu

Belgisch kampioen RC Genk ontslaat trainer Mazzu

12 november 2019 – RC Genk heeft dinsdag per direct afscheid genomen van Felice Mazzu. De coach presteert zeer tegenvallend met de regerend landskampioen dit seizoen en moet dat na zes nederlagen in de Jupiler Pro League bekopen met het ontslag. Afgelopen weekend verloor hij met 0-2 van AA Gent: dat was de druppel die de emmer deed overlopen.Dat laat de club weten op haar website. Mazzu nam afgelopen zomer het stokje over van Philippe Clement, die kampioen werd met de club, maar kon niet overtuigen. Na veertien duels staat het elftal met twintig punten op de negende plaats in de Jupiler Pro League. Ook de samenwerking met assistenten Tom Van Imschoot, Denis Dessaer en Sandro Salamone is per direct beëindigd door de club. 

Met onder andere Leandro Trossard, Ruslan Malinovskyi en Joseph Aidoo werden er diverse sterkhouders verkocht deze zomer. 'De club beseft dat de ploeg na de landstitel opnieuw in opbouw is, maar het verschil tussen de intrinsieke kwaliteit van de spelersgroep en de prestaties is te groot', schrijft Genk op de site. Ook in de Champions League gaat het niet goed: hoewel de Belgen met Liverpool, Napoli en RB Salzburg een bijzonder zware poule hebben, had de club na vier duels ongetwijfeld meer dan een punt willen hebben.

'KRC Genk heeft respect voor het werk van Felice Mazzu, die zich op elk ogenblik een gentleman en een warme persoonlijkheid heeft getoond. De club bedankt hem en zijn assistenten voor hun toewijding en wenst hen veel succes in de toekomst', staat in het statement te lezen. Domenico Olivieri is de interim-coach en hij wordt bijgestaan door voormalig Roda JC-speler Kevin van Dessel, die als jeugdtrainer actief was bij de club.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 9 december 2019

  2. zondag 8 december 2019