Ajax
0 – 0
Midtjylland

Ajax kan diverse doelpuntenrecords breken dit jaar én seizoen

Ajax kan diverse doelpuntenrecords breken dit jaar én seizoen

12 november 2019 – Ajax ligt nog altijd op schema om diverse doelpuntenrecords te (kunnen) breken. Zo kan de ploeg van Erik ten Hag het eigen record van meeste aantal goals in één kalenderjaar over alle competities gaan breken, terwijl ook de meeste Eredivisie-treffers in één jaar mogelijk nog wordt geslecht door de Amsterdammers.Dat weet het Algemeen Dagblad. In 1993 scoorde het Ajax van Louis van Gaal liefst 154 doelpunten in alle competities en het lijkt een kwestie van tijd voor dat record gebroken gaat worden. Met nog vijf Eredivisie-duels, een bekerwedstrijd tegen Telstar én twee Champions League-duels (OSC Lille en Valencia) voor de boeg, hoeft het in elk duel nog slechts één goal te maken voor een evenaring en één meer voor een verbetering van dat aantal. Normaliter wordt dat record dus zeker behaald.

Voor de meeste Eredivisie-doelpunten in een kalenderjaar moet Ajax nog wel aan de bak. Als het gemiddelde aantal goals dit seizoen (3,31 goal per duel) wordt doorgezet, sneuvelt het record 'meeste Eredivisie-goals in een kalenderjaar' uit 1995 namelijk níet. Op dit moment is dat 102, terwijl dat in 1995 uiteindelijk liefst op 125 lag. Tegen Heracles Almelo, FC Twente, Willem II, AZ en ADO Den Haag moet Ajax gemiddeld 4,6 goal maken om dat aantal nog te halen.

Ook het doelpuntenrecord in een Eredivisie-seizoen – iets wat Ajax vorig seizoen ook had kunnen halen, maar op 119 eindigde – is nog ver weg. Als ze het huidige gemiddelde doorzetten, eindigen de Amsterdammers op 112 doelpunten: het record uit 1966/67 staat op liefst 122 goals. Vorig seizoen had Ajax na dertien speelrondes overigens 'slechts' veertig keer gescoord, al volgde de 8-0 Tegen De Graafschap niet veel later wel. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020

  2. dinsdag 24 november 2020