Wiegman blij met opgeleefde Van de Sanden: "Extra blij voor haar"

12 november 2019, 09:40

Bondscoach Sarina Wiegman vindt het goed om te zien dat Shanice van de Sanden weer op de weg terug is bij de Leeuwinnen. Tegen Turkije (0-8) was ze na een mindere periode eindelijk weer belangrijk met een goal en vier assists. "Om eerlijk te zijn: ik was wel extra blij voor Shanice dat ze het vrijdag liet zien", aldus de coach.

Tegenover het Algemeen Dagblad ging Wiegman in op de situatie van Van de Sanden. "Ze heeft een zware periode gehad. Ze is heel open als het om haar strubbelingen gaat. Maar het mooie is: ze is er echt zélf mee aan de slag gegaan", legt ze uit. "Ze heeft de handschoen opgepakt en gezegd: dit ga ik zelf oplossen. Ik ga weer zorgen dat ik het naar mijn zin heb. Dat is de belangrijkste voorwaarde om te kunnen presteren."

Lees ookVan de Sanden belangrijk: "Het plezier was even weg"

Van de Sanden liep tijdens en na het WK in Frankrijk soms met de ziel onder haar arm, zag ook Wiegman. "Shanice is extravert, je merkt en ziet het aan haar als ze minder in haar vel zit. Ze is een van de blikvangers van dit elftal. Als het goed gaat, maar óók als het slecht gaat. Ik vind het mooi om te zien hoe ze daar mee omgaat. Of ik daar deelgenoot van ben geweest? Natuurlijk praten we. Dat was tijdens het WK zo toen ik haar passeerde en ook daarna. Vorige week hebben we ook even gezeten. Maar dat doe ik met meer speelsters hoor", aldus de bondscoach.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen