'Ook komende drie jaar geen promotie/degradatie in de KKD'

'Ook komende drie jaar geen promotie/degradatie in de KKD'

12 november 2019 – De kans is groot dat ook de komende drie jaar er geen promotie-/degradatieregeling komt tussen de Eerste en Tweede Divisie. Momenteel kunnen clubs niet omhoog en omlaag en zoals het nu staat, komt daar voorlopig geen verandering in. Dat is medegedeeld tijdens een vergadering tussen de KNVB en de CVTD, de belangengroep Tweede en Derde Divisie.Dat blijkt uit een interview in het Algemeen Dagblad, editie Rotterdam Stad, met Excelsior Maassluis-voorzitter Gert-Jan Bunt. "Er is nog altijd geen overstemming tussen de bvo's en de amateurclubs. Het beeld dat door de KNVB is geschetst, is dat er ook na dit seizoen de komende drie jaar geen promotie en degradatie zal zijn tussen de Eerste en Tweede Divisie", vertelt Bunt samenvattend over de vergadering tussen de KNVB en de clubs.

Het probleem is dat de amateurclubs niet kunnen voldoen aan de eisen die er zijn voor de bvo's. "En de bvo's willen per se vasthouden aan de huidige regelgeving met de daarbij behorende licentie-eisen. Eisen waar de amateurclubs niet aan kúnnen en wíllen voldoen", aldus Bunt, die vindt de huidige regeling de spanning in de Tweede Divisie niet ten goede komt.

"Wij hebben bijvoorbeeld vorig seizoen een periodetitel behaald, maar het levert geen nacompetitievoetbal op met de spannende wedstrijden en inkomsten die daar bijhoren. Bij de amateurs is daarom iedereen het erover eens dat gezonde doorstroming naar de Eerste Divisie het meest wenselijk zou zijn", aldus Brunt.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020

  2. dinsdag 24 november 2020