Baldadige sc Heerenveen-fans kunnen kiezen voor therapie

12 november 2019, 08:48

Een primeur in Heerenveen: supporters die zich misdragen krijgen via het zogenoemde 'toeschouwerstherapie' de kans om hun leven te beteren. In plaats van een langdurig stadion- of omgevingsverbod, kunnen ze een therapie volgen en veel eerder weer het stadion in mogen.

Dat schrijft de Leeuwarder Courant. De werkwijze is een primeur en wordt nog nergens anders in Nederland gedaan. "Het is ons te doen om de meelopers. Die willen we loshalen van de groep en weer op het juiste pad krijgen", licht burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen toe tegenover de ochtendkrant. Mensen die de fout in gaan, worden zodoende geholpen en mogen bovendien veel eerder het stadion weer in. Een win-winsituatie. Wel wordt de vervolgstraf – als ze opnieuw de fout ingaan – vervolgens verdubbeld.

Tot dusver bevalt de nieuwe werkwijze goed bij voetbalclub en gemeente en dat zorgt ervoor dat er ook in andere gemeentes interesse komt voor het project – bijvoorbeeld in Groningen. In het Abe Lenstra-stadion zijn zestig tot tachtig supporters in beeld via deze aanpak, al hebben zij wel de keuze: het volgen van een dergelijk traject is niet verplicht. Je kunt er ook voor kiezen om de oorspronkelijke straf uit te zitten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen