AZ'er Boadu wil zich laten zien in Oranje: "Alles voor het EK"

AZ'er Boadu wil zich laten zien in Oranje: "Alles voor het EK"

12 november 2019 – AZ-spits Myron Boadu werd afgelopen vrijdag voor het eerst opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal, toch heeft de spits al een duidelijk doel: meedoen aan het EK van de komende zomer. Na zijn eerste oproep voor Oranje, is dat duidelijk. "Ik ga er alles aan doen om naar het EK te gaan", aldus de achttienjarige aanvaller.Tegenover De Telegraaf vertelt hij over zijn eerste uitverkiezing. "Ik had niet verwacht dat het zó snel zou gaan. Ik ben hartstikke trots dat Calvin en ik erbij zitten. Voor Oranje uitkomen, dat is één van de mooiste dingen die er is. Het kan een leuke week worden, ook omdat Oranje zich kan plaatsen voor het EK", zei hij.

Lees ook: Boadu: "Ik probeer het Koeman zo lastig mogelijk te maken"

Hoewel er veel blessures zijn voorin bij het Nederlands elftal, Donyell Malen is afwezig en Memphis Depay is een twijfelgeval, had Boadu de oproep niet direct aan zien komen. "Zelfs toen dacht ik niet: misschien zit ik erbij. Dat kwam gewoon niet eens in mij op", aldus de AZ-spits, die hoopt dat Memphis fit is en mét hem te kunnen spelen.

Laten zien aan bondscoach Ronald Koeman wil Boadu zich hoe dan ook. "Het is nu een kwestie van het laten zien, dat ik meekan. Dan hoop ik in maart weer geselecteerd te worden én, als alles goed is, mee te gaan naar het EK. Daar ga ik alles aan doen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 9 december 2019

  2. zondag 8 december 2019