Interlandbreak geen welkome adempauze voor Gakpo

Interlandbreak geen welkome adempauze voor Gakpo

11 november 2019 – Cody Gakpo meldde zich maandag daags na de 2-1 nederlaag van PSV tegen Willem II bij Jong Oranje. De Eindhovenaren wisten zondag voor de zesde keer op rij niet te winnen en verkeren in een diepe crisis. Voor sommige PSV'er komt de interlandperiode als een welkome adempauze, maar niet voor Gakpo.Door de blessures van Donyell Malen en Steven Bergwijn was Gakpo de voorbije wedstrijden basisspeler bij PSV. Hij kon er niet voor zorgen dat zijn club dieper in de problemen werd geduwd. "Het is altijd leuk om bij Jong Oranje te zijn, maar het is niet zozeer dat ik bij de club weg wilde nu het daar minder gaat", begint hij voor de camera van FOX Sports.

"Juist op dit soort momenten moet je bij elkaar blijven. Het was goed geweest als we bij elkaar konden blijven, maar door de interlandbreak is iedereen nu verdeeld. Daarna moeten we het weer met z'n allen oppakken", vervolgt de aanvaller, die bij Jong Oranje waarschijnlijk profiteert van de promotie van Calvin Stengs en Myron Boadu.

"Zij zijn nu weg. Het zijn twee belangrijke spelers voor ons. Daardoor liggen er meer kans voor mij, maar het is nog steeds aan de trainer", blikt hij vooruit op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar. "We gaan zien wat voor impact het gaat hebben. Ik denk dat we hier - net als bij PSV - een goede ploeg hebben. Bij PSV lukt het even niet, maar dat is ook voetbal."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 december 2019

  2. zondag 15 december 2019