Frankrijk vernedert Spanje en is derde halvefinalist WK Onder-17

11 november 2019, 22:38

Frankrijk heeft zich maandagavond als derde land geplaatst voor het WK voor spelers onder 17 jaar. De Fransen waren in het Braziliaanse Goiânia veel te sterk voor hun Spaanse leeftijdsgenoten. Het Europese onderonsje eindigde in een 6-1 overwinning voor Frankrijk.

De wedstrijd begon nog goed voor de jonge Spanjaarden, die door een vroeg doelpunt van German Valera op voorsprong kwamen. De Fransen rechtten snel de rug en kwamen nog voor rust op 2-1 door goals van Nianzou Kouassi en Nathanaël Mbuku. Na rust walste Frankrijk over Spanje heen en scoorde het nog vier keer via Isaac Lihadji, Timothée Pembele, Georginio Rutter en Adil Aouchiche.

In de halve finale neemt Frankrijk het op tegen de winnaar van het duel tussen verliezend EK-finalist Italië en gastland Brazilië. Oranje, dat zondag de halve finale bereikte door Paraguay met 4-1 te verslaan, zit aan de andere kant van het schema. Donderdag strijdt Nederland tegen Mexico om een plek in de finale.