PEC Zwolle-leiding nog altijd pal achter trainer Stegeman

PEC Zwolle-leiding nog altijd pal achter trainer Stegeman

11 november 2019 – De druk op John Stegeman neemt toe, maar de trainer van PEC Zwolle hoeft voorlopig nog niet te vrezen voor zijn baan. Dat stelt voorzitter Adriaan Visser in gesprek met De Stentor. De Zwollenaren gingen afgelopen weekend tegen FC Twente (2-1) voor de zesde keer in zeven wedstrijden onderuit.Door de slechte reeks is PEC Zwolle afgezakt naar de zestiende plaats in de Eredivisie. De tegenvallende resultaten kosten Stegeman niet direct de kop. "Wij zien hoe John werkt hoe hij zijn groep toespreekt. De trainer zit nog steeds goed in de wedstrijd. Hij is goed en gemotiveerd met zijn vak bezig. Kijk, we hebben in de zomer bewust voor een bepaald profiel trainer gekozen. Hoewel de resultaten tegenvallen, voldoet hij nog steeds aan die ingrediënten", aldus de voorzitter.

"Het gaat om de continuïteit. We hebben hem aangesteld omdat we bij hem kwaliteiten zien waarmee we samen een mooie toekomst kunnen uitstippelen. Zo lang hij grip op de groep heeft, is hij dus onze trainer. Dat zal na een nederlaag tegen Fortuna, waar we natuurlijk niet van uitgaan, niet anders zijn", belooft Visser, die weet dat vorig jaar december John van 't Schip met een beter puntengemiddelde wél werd ontslagen.

"Als spelers niet meer voor je willen werken, trek je aan een dood paard en dan kun je de situatie niet meer omdraaien. Dat gevoel hebben wij nu echter totaal niet. De trainer geniet niet alleen onze steun, ook die van de spelers, al zijn er altijd reserves die ontevreden zijn. Maar het vertrouwen is er. Vanuit de clubleiding, en ook in organisatie en de spelersgroep staat hij er goed op. Dat vertrouwen is ook de basis om het tij te keren", benadrukt de voorzitter.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 december 2019

  2. zondag 15 december 2019