Ajax
0 – 0
Midtjylland

Wiegman: "Laten zien dat verschil met Slovenië er wel degelijk is"

Wiegman: "Laten zien dat verschil met Slovenië er wel degelijk is"

11 november 2019 – De Oranje Leeuwinnen vervolgen dinsdag de EK-kwalificatiecampagne met een thuiswedstrijd tegen Slovenië. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman kan de EK-tickets bijna boeken: met vijftien punten uit vijf wedstrijden en een doelsaldo van liefst +22 gaan de Oranjevrouwen fier aan kop in hun kwalificatiegroep. Van onderschatting van de Slovenen is bij de Leeuwinnen echter geen sprake, vertelt Wiegman.Toen de landen elkaar een maand geleden troffen, won Oranje moeizaam met 2-4. Pas in het laatste kwartier trokken de Leeuwinnen de wedstrijd naar zich toe. "In Slovenië speelden we een van onze mindere wedstrijden. We krijgen dinsdag een mooie kans om te laten zien dat het verschil tussen Nederland en Slovenië er wel degelijk is", wordt Wiegman maandag geciteerd door NUSport.

"Die eerste wedstrijd was de aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan om te kijken hoe we het beter kunnen doen. We leden veel balverlies en de veldbezetting was niet goed, waardoor we Slovenië in de kaart speelden. De ploeg heeft veel diepgang en speelsters die goed kunnen counteren", vervolgt de bondscoach, die voor gemakzucht waakt.

"We zitten op rozen en dan lijkt het alsof de resultaten vanzelfsprekend zijn, maar we moeten hard blijven werken. Tegen Turkije leek het ook allemaal heel makkelijk, maar we werken er wel keihard voor. Gelukkig is er heel weinig nonchalance in de groep. Wij zijn op papier de favoriet en dat vinden we zelf ook", aldus Wiegman.

Oranje heeft in Groep A een voorsprong van negen punten op Slovenië, Rusland en Kosovo. De Slovenen hebben een wedstrijd minder gespeeld, de Russen en Kosovaren zelfs twee.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020