Guardiola wordt niet bestraft voor cynisch bedankje

11 november 2019, 18:19

De Engelse voetbalbond klaagt Manchester City-manager Pep Guardiola niet aan voor zijn cynische bedankje aan de arbitrage na afloop van de topper tegen Liverpool (3-1). Dat melden verscheidene Engelse media, waaronder BBC en Sky Sports.

Na het laatste fluitsignaal gaf Guardiola een hand aan scheidsrechter Michael Oliver en zijn assistenten. 'Thank you so much', zei hij zeer overdreven. Na de wedstrijd beweerde Guardiola dat zijn bedankje oprecht was. "Het was niet sarcastisch, ik wilde ze enorm bedanken. Ik heb hetzelfde gezegd na het duel met Tottenham Hotspur", doelde hij op de wedstrijd in de tweede speelronde (2-2), toen na tussenkomst van de VAR in blessuretijd een doelpunt van Gabriel Jesus werd afgekeurd.

Guardiola was zondag niet blij met de arbitrage omdat Manchester City tot twee keer toe geen strafschop kreeg. In de beginfase kreeg Trent Alexander-Arnold de bal tegen zijn arm, maar de VAR greep niet in. Even later kwam Liverpool op 1-0. Vlak voor tijd, toen The Reds met 3-1 leidden, claimde City weer een penalty na een handsbal van Alexander-Arnold. Ook toen wees de scheidsrechter niet naar de stip.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen