RKC Waalwijk in beroep tegen rode kaart van Stijn Spierings

RKC Waalwijk in beroep tegen rode kaart van Stijn Spierings

11 november 2019 – RKC Waalwijk is in beroep gegaan tegen de rode kaart van Stijn Spierings. De middenvelder werd zondagmiddag tegen Feyenoord weggestuurd met een directe rode kaart, nadat hij de gele kaart die hij kreeg voorgehouden van Danny Makkelie uit de handen van de arbiter tikte. Volgens RKC Waalwijk ging dit echter zonder opzet. De club wil dan ook de schorsing zien verdwijnen.Dat schrijft de club op haar website. 'Het moment van de rode kaart, waarbij Spierings zonder enige vorm van opzet de gele kaart uit de hand van scheidsrechter Makkelie tikte, werd bestraft met een directe rode kaart', laat RKC Waalwijk weten. Spierings kreeg even daarvoor geel vanwege aanmerkingen op de leiding.

Geschorst is de middenvelder van RKC Waalwijk tegen FC Emmen overigens sowieso, aangezien het zijn vijfde gele prent betrof voor hij het rood kreeg voorgehouden. Driemaal eerder kreeg hij er één dit seizoen, terwijl hij nog een kaart meenam van vorig seizoen. Als de rode kaart blijft staan, mist Spierings ook het treffen met FC Utrecht een week later.

Verder moeten na de interlandperiode ook Dion Malone (ADO Den Haag), Branislav Ninaj (Fortuna Sittard), Michael Chacón (FC Emmen) en Adil Auassar (Sparta Rotterdam) een wedstrijd toekijken: ook zij kregen hun vijfde gele kaart van het seizoen voorgehouden afgelopen weekend.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 9 december 2019

  2. zondag 8 december 2019