Valckx licht ontslag Maaskant toe: "Weinig zelfvertrouwen meer"

Valckx licht ontslag Maaskant toe: "Weinig zelfvertrouwen meer"

11 november 2019 – Exact een week geleden sprak VVV-Venlo het vertrouwen in Robert Maaskant nog uit. Na de nederlaag tegen Feyenoord waren er geen twijfels over de trainer, verzekerde technisch manager Stan Valckx (foto). Zeven dagen later is Maaskant de laan uitgestuurd. "Dat vertrouwen was er inderdaad", zegt Valckx, die er niet op rekent dat Maurice Steijn terugkeert als opvolger van Maaskant.De 6-1 nederlaag van zaterdag tegen Heracles Almelo deed Maaskant de das om. "Na de wedstrijd tegen Feyenoord, waarin we behoorlijk voetbalden, hebben we dat vertrouwen ook openlijk uitgesproken", zegt Valckx tegen het Algemeen Dagblad. "Maar na die wedstrijd volgde dus dat duel met Heracles, waarin het nog slechter was dan de weken ervoor. Dat heeft de doorslag gegeven."

Reactie Maaskant: "Wij-denken VVV blijkbaar toch niet zo sterk"

Valckx en de overige leden van de clubleiding hadden niet meer het gevoel dat Maaskant het tij kon keren. "We zaten in een proces waarin het alleen maar minder werd. Dat doet iets met een selectie. Daarvan vormde de wedstrijd tegen Heracles nog wel het beste voorbeeld. Na al die nederlagen was er weinig meer over van het zelfvertrouwen bij de spelers."

VVV moet nu op zoek naar een opvolger. Door Steijn zet Valckx alvast een streep. Hij verruilde afgelopen zomer de Limburgers voor Al-Wahda, maar daar is de Hagenaar alweer op non-actief gezet. Omdat het officieel geen ontslag is, krijgt Steijn een vorstelijk salaris doorbetaald. "En wanneer hij terugkeert naar Nederland vervalt een groot deel van dat salaris. Maurice is dus geen serieuze optie, denk ik."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021