Maaskant: "Wij-denken VVV blijkbaar toch niet zo sterk"

Maaskant: "Wij-denken VVV blijkbaar toch niet zo sterk"

11 november 2019 – Robert Maaskant had op meer krediet gehoopt van VVV-Venlo. Na acht nederlagen op rij werd de trainer maandag op straat gezet. Tegelijkertijd berust Maaskant in het ontslag. "Ikzelf had echt nog wel het vertrouwen dat we het weer op de rit zouden krijgen bij VVV", laat hij weten in een reactie aan Voetbal International.Maaskant had er fiducie in om weg te komen bij de onderste twee plaatsen. "De enige realistische doelstelling. Maar helaas. Het wij-denken was bij VVV blijkbaar toch niet zo sterk als ik had gedacht. Het zij zo", laat hij weten aan VI. "Ik had natuurlijk ook te maken met een zware erfenis. VVV heeft het vorig jaar goed gedaan, blijkbaar is een deel van de achterban daardoor heel kortzichtig gaan denken dat wij dit seizoen zomaar even in de middenmoot gaan eindigen. Maar dat is niet realistisch."

Valckx licht ontslag Maaskant toe: "Weinig zelfvertrouwen meer"

Sinds september werd er geen punt meer gepakt en sneuvelde VVV door toedoen van de amateurs van Groene Ster ook in de beker. De 6-1 nederlaag van zaterdag bij Heracles Almelo was de druppel. Twee dagen na de afgang moest hij bij voorzitter Ineke Gutterswijk-Luiten, directeur Marco Bogers en manager voetbal Stan Valckx komen. "Het gesprek was heel kort. Er zou nog een heel verhaal komen, maar dat heb ik gelijk afgekapt. Ik zit niet te wachten op één of ander vergoelijkend praatje, dat ik zo goed ben geweest voor de club, voor de jeugd of de sponsoren of weet ik wat. Nee, ik weet hoe het werkt."

Een deel van de achterban riep de laatste weken al om het vertrek van Maaskant. De manier waarop dat gebeurde, stoorde de Schiedammer enorm. "Ik heb daar laatst iets over gezegd in de pers, daarvan werd al snel gezegd: hij moet niet zeuren, dat hoort erbij. Maar ik vind het echt niet kunnen. Mijn nummer is op de één of andere manier naar buiten gekomen en daar heb ik heel veel last van gehad. Midden in de nacht werd ik gebeld, door knulletjes die nog niet eens oud genoeg zijn om alcohol te drinken. Het werd steeds erger. Ik geef alles door aan de politie. Geen idee of zij er wat mee kunnen, maar ik vind zulke dingen niet normaal."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 9 december 2019

  2. zondag 8 december 2019