Maaskant na acht nederlagen op rij ontslagen door VVV

Maaskant na acht nederlagen op rij ontslagen door VVV

11 november 2019 – Robert Maaskant is maandagochtend ontslagen door VVV-Venlo. Na zeven competitienederlagen op rij én de bekeruitschakeling door de amateurs van Groene Ster heeft de clubleiding geen vertrouwen meer in de coach, die afgelopen zomer Maurice Steijn opvolgde. Ook het contract van Maaskants assistent Raymond Libregts - die met Maaskant's aanstelling mee kwam - is per direct ontbonden.VVV heeft het slechte nieuws voor Maaskant in een persoonlijk gesprek laten weten. "Na zorgvuldig overleg hebben wij de beslissing moeten nemen om afscheid te nemen van onze trainer Robert Maaskant en zijn assistent Raymond Libregts", aldus algemeen directeur Marco Bogers op de clubkanalen van VVV. "De slechte sportieve resultaten in de afgelopen periode liggen daaraan ten grondslag."

De eerste reactie van Maaskant: "Wij-denken VVV blijkbaar toch niet zo sterk"

Gezien de serie nederlagen komt het ontslag niet als een grote verrassing. Al weigerde Maaskant zaterdag na de 6-1 nederlaag bij Heracles Almelo de handdoek te gooien. Hij bleef strijdbaar en kondigde voor de volgende wedstrijd maatregelen aan. Zover komt het dus niet, want hij krijgt zijn congé nadat hij alleen RKC Waalwijk onder zich houdt in de Eredivisie. 

Lees ook: Maaskant: "Niet voor niets dat veel clubs me weer terugvragen"

Voor Maaskant is dit het vijfde ontslag in zijn carrière. Eerder stuurden Willem II, RBC Roosendaal, Wisla Krakow en NAC Breda hem ook de laan uit. De vijftigjarige Schiedammer begon nog redelijk aan de klus in Venlo. Zo werd er in de eerste zes duels gewonnen van RKC Waalwijk (3-1), FC Utrecht (1-2) en FC Groningen (2-1). Halverwege september kwam de klad erin: sindsdien pakte VVV geen enkel punt meer en staat de club op de zeventiende plek. Ook de pijnlijke bekeruitschakeling door Groene Ster deed Maaskants positie niet goed. Vooral nadat hij zei: "Het is pas crisis als het bier op is in Venlo", kwam de kritiek los. De sneeuwbal bleek niet meer te stoppen en na Jaap Stam is hij de tweede trainer op rij die het seizoen niet volmaakt. 

Valckx licht ontslag Maaskant toe: "Weinig zelfvertrouwen meer"

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 januari 2021

  2. donderdag 21 januari 2021