Ervaren Engelse fluit Oranjedames, Shukrula naar Zwitserland

11 november 2019, 12:18

Het EK-kwalificatieduel van de Oranjevrouwen met Slovenië is dinsdag in handen van de ervaren Engelse Rebecca Welch. In Engeland is zij de nummer één van het vrouwelijke arbitragekorps. De 35-jarige Welch geeft morgen om 20.00 uur het beginsignaal in het Gelredome.

In haar vaderland fluit Welch in de Womens Super League en de National League bij de mannen. In het verleden had ze de leiding over de Conti Cup-finale, een bekertoernooi voor clubs uit de Super League en het Championship. In 2017 floot Welch de finale om de FA Cup. Dat gebeurde op Wembley voor bijna veertigduizend toeschouwers.

Voor Nederland is het treffen met Slovenie de zesde in de kwalificatiereeks. De vice-wereldkampioen kent een honderd procent score. De Slovenen hebben na vier wedstrijden zes punten. In het heenduel met Slovenië moest Oranje nog aan de bak. Het elftal van Sarina Wiegman kwam zelfs op achterstand en nam in het laatste kwartier pas definitief afstand.

Shukrula naar Zwitserland

De Nederlandse Shona Shukrula fluit dinsdag Zwitserland tegen Roemenië. Ook dat is een duel in de EK-kwalificatie. In Schafhaussen wordt zij geassisteerd door Franca Overtoom en Nicolet Bakker. Lizzy van der Helm is de vierde official. De Zwitsers zijn samen met België koploper in groep H. Roemenië heeft na twee wedstrijden drie punten.

De groepswinnaars en de drie beste nummers twee plaatsen zich rechtstreeks voor het EK in 2021. De andere nummers twee spelen in play-offs om de drie overgebleven startbewijzen. Als organiserend land is Engeland al geplaatst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen