Van Bommel zegt 'sorry' tegen Zoet: "Verkeerd gehandeld"

Van Bommel zegt 'sorry' tegen Zoet: "Verkeerd gehandeld"

11 november 2019 – PSV-trainer Mark van Bommel heeft keeper Jeroen Zoet zijn excuses aangeboden. De oefenmeester passeerde de goalie tegen Willem II zondag in de Eredivisie, maar lichtte hem pas op de wedstijddag in. Vervolgens ontstond er veel commotie rondom Zoet, die al voortijdig naar de spelersbus vertrok. "Ik ben als hoofdcoach eindverantwoordelijk en mijn conclusie is dat we door onze handelswijze voor verkeerde beeldvorming hebben gezorgd."Dat zei Van Bommel op de clubsite van PSV na het incident met Zoet. Volgens de oefenmeester is de keeper te laat verteld dat hij niet zou starten en werd ook nog eens niet in de selectie opgenomen. "De reden voor die keuze om hem voor Willem II-uit geen reservedoelman te maken was simpel. Wij wilden voorkomen dat Jeroen bij een blessure of rode kaart voor Lars Unnerstall zou moeten invallen. Dat leek ons gezien het feit dat ik hem na al die jaren als eerste doelman gepasseerd heb geen goede situatie", aldus Van Bommel.

"Niet voor Jeroen, maar ook niet voor de ploeg. Door een pijnlijke communicatiefout kreeg Jeroen dit pas in Tilburg te horen en dat is niet goed te praten", erkent Van Bommel. "Jeroen was terecht woedend, maar was toch zo professioneel om met Lars de warming up te doen. Tijdens de warming-up heb ik besloten dat het beter was om hem niet op de bank te zetten, om te voorkomen dat hij voortdurend in beeld gebracht zou worden. De intentie was om hem te beschermen, maar dat heeft achteraf verkeerd uitgepakt."

En dus trekt de oefenmeester het boetekleed zelf aan. "We hebben niet goed gehandeld", vindt hij. "Jeroen is een op en top professional, die nu even in een mindere fase zit. Ten onrechte heeft hij gisteren verwijten gekregen. Wij hebben namelijk een fout gemaakt, hij heeft niets verkeerd gedaan. We hebben hier met Jeroen zondagavond en vandaag over gesproken. Hij heeft onze excuses geaccepteerd."

Lees ook: Unnerstall van derde naar eerste doelman, Ruiter verbaasd

Unnerstall werd zondag na meerdere fouten van Zoet gekozen tot de eerste keeper van PSV tegen Willem II. Hoewel hij een voldoende scoorde, kon ook hij een volgende domper voor de Eindhovenaren niet voorkomen. Zoet hoorde het allemaal vanuit de spelersbus, omdat hij niet op het wedstrijdformulier stond, ging hij terug naar de bus. Van Bommel hoopte de goalie op deze manier uit de wind te houden, maar het tegenovergestelde gebeurde juist, waarvoor de coach dus zijn excuses heeft aangeboden.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 december 2019

  2. zondag 15 december 2019