Maaskant: "Niet voor niets dat veel clubs me weer terugvragen"

Maaskant: "Niet voor niets dat veel clubs me weer terugvragen"

11 november 2019 – Robert Maaskant verbaast zich over het stempel dat hij soms krijgt in de voetbalwereld. Ook nu VVV-Venlo in een sportieve crisis zit, moet hij er weer mee dealen. "Als RKC verliest, dan verliest RKC. Als VVV verliest, dan verliest Maaskant", aldus de trainer."Ik snap oprecht niet waar die dynamiek vandaan komt. Is dat omdat ik opval? Omdat ik normaal kan articuleren?", vraagt Maaskant zich af in het Algemeen Dagblad. "Weet je. Overal waar ik gewerkt heb, lopen de mensen met me weg. Het is niet voor niets dat veel clubs me ook altijd weer terugvragen. Alleen de mensen die me níet kennen, hebben een pesthekel aan me. Ik vind dat een raar fenomeen."

Maaskant kijkt liever naar de feiten. "Nogmaals: we speelden tegen Heracles ronduit dramatisch. Maar als je realistisch bent, zag je ook dat we tenminste gelijkwaardig waren aan Feyenoord en Fortuna Sittard. Begrijp me niet verkeerd, hè, Het kan, móet veel beter bij VVV. Alleen: je moet ook de grootte van de club in ogenschouw nemen. Ondanks de twee goede jaren die de club achter de rug heeft, zijn we een soort RKC. Met een grotendeels vernieuwde selectie zullen we weer moeten bouwen."

De feiten zijn ook dat VVV al zeven wedstrijden op rij verloor en ook door de amateurs van Groene Ster werd uitgeschakeld in de beker. Echter wil Maaskant niet van wijken weten. Kort na de 6-1 nederlaag tegen Heracles Almelo kondigde hij al maatregelen aan.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021